Grevinde Alexandras tale på Nyboder Skole, tirsdag den 29.9.2009
 
 
Kære børn,
 
Jeg har glædet mig rigtig meget til at være sammen med jer i dag her på jeres skole.
 
Mit navn er Grevinde Alexandra, og jeg er protektor for DYREFONDET. Det betyder, at jeg hjælper Dyrefondet med at fortælle børn og voksne, hvordan vi kan passe bedre på vores dyr.
 
Mange af jer har sikkert et dyr, der bor hos jer – en hund eller en kat fx – eller måske kender I nogen, der har et familiedyr? Men der findes også bondegårdsdyr, som køerne og grisene, og naturens dyr, som ræven og fuglene. Og de har alle sammen ret til at bo her på vores fælles jord og til at have det godt.
 
Derfor vil Dyrefondet og jeg i dag give jer alle sammen en helt ny bog fyldt med spændende historier og opgaver om mange af de dyr, der bor her i Danmark. Bogen hedder ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Når I læser bogen, finder I fx ud af, hvordan dyrene bor, hvad de spiser, og hvad deres børn hedder.
 
Jeg tror også, I vil synes, det er rigtigt spændende at læse om alle de ting, vi får fra dyrene! Vi mennesker spiser jo både kød, fedt og æg fra dyrene, og vi drikker mælk fra køer. Men vidste I, at vi fx også bruger koens hale til pensler og huden til sko? Dyrene giver os rigtig mange ting, og derfor skal vi mennesker også behandle dyrene godt, så de kan få et godt liv.
 
I bogen kan I også lære at forstå dyrenes sprog. Selv om dyr ikke taler dansk, kan man faktisk godt lære at forstå dem, ved at kigge på deres kropssprog. Vi mennesker bruger også kropssprog, når vi fx smiler eller slår ud med armene, og dyrene har deres eget kropssprog.  Selv om det ikke er jer alle, der har dyr derhjemme, så møder I hunde på gaden og fugle, egern og måske endda ræve og rådyr i naturen – og så er det godt at kunne dyrenes sprog, så I kan møde dem, uden at I bliver bange for hinanden.
 
Bogen I får, bliver jeres helt egen, som I kan tage hjem og vise til jeres familie og venner. I må fylde den med tegninger, og skrive alle jeres svar deri. Og jeg håber også, I vil prøve de sjove computerspil på Dyrefondets hjemmeside, der hører sammen med bogen. Dem kan de voksne hjælpe jer med at finde.
 
Når I så om 2 år skal i 3. klasse, så har vi en NY bog til jer, hvor I får endnu mere at vide om dyrene! Men indtil da, håber jeg I bliver rigtig glade for ”Emil besøger Julie og dyrevennerne”. Jeg håber I vil snakke sammen om opgaverne både i klasse og hjemme sammen med jeres familie, og jeg håber, I vil tænke på alt det, I lærer, når I møder dyrene – både derhjemme, hos andre og ude i naturen. Og passer godt på dem!
 
Rigtig god fornøjelse med bogen!

 Kurv: 0 vare(r)
Indkøbskurv

NYHEDER

Din kat generer måske dine naboer11/04-2016
Hver fjerde dansker synes, det er et problem, at folk lader deres katte gå frit omkring udenfor. Det viser en ny stor undersøgelse om kattes livvilkår.
Læs mere
Kattens status er for lav11/04-2016
Halvdelen af danske katteejere tager kun deres kat til dyrlægen, hvis den er alvorligt syg, og stort set lige så mange får ikke deres kat vaccineret regelmæssigt.
Læs mere
Sådan hjælper du din pubertetshund10/04-2016
Når din hvalp kommer i puberteten, kan den godt blive noget af en prøvelse. Men hvis du hjælper din hund gennem denne svære periode på en ordentlig måde, vil I for alvor få knyttet tætte bånd
Læs mere
Glem alt om lederskab09/04-2016
Er du en af dem, der anser lederskab for at være vigtigt? I så fald er det på tide at tænke anderledes. ’Mangel på lederskab’ som årsag til problemadfærd er en uvidenskabelig diagnose.
Læs mere
Pas på påskepynten18/03-2016
Hvert år opererer dyrlæger fremmedlegemer som påskepynt ud af kattemaver, der ikke kan lade være med at lege med pynten, oplyser Agria Dyreforsikring. Hunde er også i farezonen.
Læs mere
Hundene skal da have lov til at bade27/02-2016
Fem nordjyske kommuner vil ikke have det blå flag på strandene i år. I stedet vil de have deres egen ordning, hvor hundene kan få lov til at komme i vandet.
Læs mere
Ejerens adfærd smitter af på hunden13/02-2016
Hvordan en hund bedømmer et andet menneske afhænger af, hvordan ejeren opfører sig. Det viser et nyt fransk studie.
Læs mere
Din kat er IKKE sin egen05/02-2016
Myte: ”Katte gør, præcis som det passer dem.” Sådan lyder en udbredt myte om katte, som ikke har hold i virkeligheden.
Læs mere


Dyrefondet - Ericaparken 23 - 2820 Gentofte - Tlf. 39 56 30 00 - E-mail post@dyrefondet.dk